Техническа поддръжка +359 2 439 67 00

Повече за POP3

POP3 (Post office protocol)


Както името подсказва, този протокол дава възможност да използвате електронната си поща като пощенска кутия - писмата се теглят на Вашия компютър и се изтриват от сървъра. В момента на теглене на писмата на Вашето устройство, копие от всяко писмо се записва локално на компютъра Ви. Обикновено, но не винаги, оригиналите се изтриват от сървъра. Това зависи от настройките на програмата Ви за електронна поща. С други думи - писмата се съхраняват на устройството на което са изтеглени. Веднъж изтеглено на устройството Ви и изтрито от сървъра едно писмо не може да бъде достъпено от друго устройство, както и е почти невъзможно да бъде възстановено отново на сървъра.
Повечето програми за електронна поща дават възможност при теглене да се запази оригиналното писмо на сървъра. По този начин можете да изтеглите многократно едно и също писмо на различни устройства.
POP3 е подходящ за потребители, които използват един адрес за електронна поща и една програма за четене на електронните си писма.

Предимството на POP3 протокола е, че тъй като писмата се теглят и трият от пощенския сървър, се освобождава място в пощенската кутия на

съвръра, също така и потребителят има възможност да си направи собствен архив на електронната кореспонденция за дадената поща. Чрез POP3 се работи по-бързо при теглене на писма от сървъра, тъй като кутията там няма голям обем.

 

Статии от ТЕА на подобна тема: 

POP3 или IMAP

Повече за POP3

 

Вижте повече за услугата Електронна поща, предлагана от ТЕА ООД